Diana werkt als taxichauffeur

Diana werkt als taxichauffeur

Sinds november werkt Diana als taxichauffeur bij Maasstad Vervoerservice in Rotterdam. Even daarvoor kwam ze met haar 2 kinderen terug na 4 jaar in Afrika. Bij terugkomst had ze niets meer en kon zij alle hulp gebruiken.

“Gelukkig kwam ik de juiste mensen tegen”, vertelt Diana. “Na mijn aanvraag voor een uitkering kreeg ik een uitnodiging op het Werkplein. We bespraken mijn diploma’s en werkervaring en ik kreeg een taaltoets.”

Snel aan het werk

“Ik heb gelijk aangegeven dat ik zo snel mogelijk aan het werk wilde. Na een gesprek met Casemanager Shakuntela, kreeg ik een gesprek met Arbeidsmakelaar Sholeena. Zij stelde mij direct op mijn gemak. Zij kwam met het idee om mijn oude beroep van taxichauffeur weer op te pakken. Ik was daar gelijk enorm enthousiast over en binnen een paar dagen belde Maasstad Vervoerservice al voor een afspraak.”

Met mensen omgaan
“Ik voelde mij direct thuis bij Maasstad Vervoerservice. Het is zeer afwisselend werk. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan, hen te helpen en om op de weg te zijn. Dat ik al ervaring heb met dit werk is mooi meegenomen, maar was absoluut niet noodzakelijk. Het enige wat eigenlijk van je wordt gevraagd, zijn goede sociale vaardigheden in de omgang met de mensen die je vervoert. Ik vervoer mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking, oudere mensen die naar de dagbesteding gaan of kinderen met leerproblemen die op een speciale school zitten.

Contract
“Het fijne is dat ik kan aangeven of ik in ploegendiensten wil werken of dat ik alleen contractvervoer overdag doe. Ik heb ervoor gekozen om het combineren. Ik heb eerst een periode met behoud van uitkering gewerkt, zodat ik mijn chauffeurspas kon halen. Nu ben ik niet meer afhankelijk van de uitkering.”

Werk en thuis
“Het werk is door de wisselende uren goed te combineren met de verzorging en opvoeding van mijn kinderen.”

Fantastisch gevoel
”Ik ben enorm gastvrij ontvangen en had meteen het idee dat ik bij de ‘familie’ hoorde. Dat is heel stimulerend. Het werk heeft mij enorm geholpen en het geeft mij een fantastisch gevoel. Ik heb veel sociale contacten en mijn collega’s geven mij het gevoel erbij te horen. Ik wil mijn werkgever, mijn collega’s en de medewerkers van het Werkplein hiervoor bedanken.”

Collega’s gezocht
“Ik vind dit de meest fantastische baan die er is en kan het iedereen aanraden. Bij Maasstad Vervoerservice zoeken ze nog leuke, spontane collega’s die van autorijden hun beroep willen maken. Na het behalen van je chauffeurspas ben je verzekerd van een baan met contract. Interesse? Neem dan snel contact op met je Casemanager Werk. Misschien kom ik jou dan binnenkort wel op de weg tegen.”

 

0 Shares

Reacties zijn gesloten.